Optimizacija sajtova

[schema type=“product“ name=“Optimizacija sajtova“ description=“Optimizacija sajtova – SEO optimizacija sajta“ ]

 

Optimizacija sajtova – Search Engine Optimization ( SEO ) – proces koji obezbeđuje povećan obim saobraćaja na internet sajtu.

Google, Yahoo, Bing, i drugi pretraživače koriste milioni i milioni ljudi svaki dan da pronađu neku informaciju. Samo Google pretraživač sprovodi preko 200 miliona pretraga dnevno, a taj broj nastavlja da raste. Sama ova činjenica pokazuje koliko je važno da se bude prisutan u rezultatima pretraživanja. Međutim, samo da se bude prisutn nije dovoljan. Neophodno je da se postignu visoke pozicije u rezultatima pretrage. Kvalitetno optimizovan sajt vam pruža upravo to, prvo mesto na Google pretraživaču.

Kvalitetna optimizacija sajta je ključ dugoročnog povećanja prodaje. Dobro osmišljene i pravilno izabrane ključne reči će dovesti kroz pretragu nove klijente na Vaš sajt . Poseta koja dolazi preko pretraživača je najefikasnija i najjeftinija. Optimizacija sajta je dugoročan proces, koji ima i prednosti i mana u isto vreme. Ako želimo da postignemo dugoročnu konkurentnost na vebu Search Engine Optimization je od ključnog značaja. Mana je što je to dugorošan proces i koji konstantno traje.

 

Zašto je optimizacija sajtova važna?

Cilj optimizacije sajtova je da se poveća saobraćaj na sajtu i bolji rang na pretraživačima. Istraživanje je pokazalo da 80% od svih klikova na pretraživačima, javlja na prvoj strani rezultata pretrage.

Ako se vaš sajt ili prodavnica ne može naći preko ključnih reči koje su relevantne za Vaš posao, onda gubite većinu potencijalnih kupaca.

Prednosti kod optimizacije sajta

  • SEO optimizovan sajt  može da donese nove klijente.
  • Možete povećati ukupnu vrednost kompanije.
  • Optimizacije sajtova na duže staze je najbolja investicija u promociji sajta.

Proces kod optimizacije sajta

Proverava se ispravnost sajta.
Kada je sajt tehnički izpravan prelazi se na pisanju teksta. Pored tekstova grade se linkovi da bi se dobile kvalitetne veze koje upućuju na vaš sajt.

Pregled trenutnog stanja sajta

Kada imamo određene ključne reči one određuju osnovni uslov sajta. U ovom postupku utvrđuje se osnova za merenje uspeha optimizacije.

Optimizacija meta tagova

Da bi bio dobro rangiran u pretraživačima kao što smo pomenuli bitna je tehnički izpravnost sajt. U ovom koraku, brinemo o optimizaciji meta naslova, meta opisa, optimizacija naslova, uređivanje, navigaciju i interne linkove …

Radi se  izveštaj

Na kraju svakog meseca, praviti detaljan izveštaj u kojem vidi napredak u klasifikacija za svaku ključnu reč i gde se vidi napredak u poseti sajtu

Zatražite ponudu za optimizaciju sajta!

Vaše ime (obavezno)

Vaša e-pošta (obavezno)

Vaša broj telefona (obavezno)

Postojeći sajt

Vaša poruka

Unesite kod za proveru:

[recaptcha size:compact]