Naučite kako da poboljšate bezbednost vašeg WordPress sajta

WordPress je najpopularniji CMS sistem za blogovanje na Internetu i zato je omiljena meta za hakere. Imati WordPress site znači da morate da učinite neke dodatne napore u cilju zaštite svojih podatka a ujedno i da zaštitite i vaše posetioce. Ovde je pregled najboljih praksa za obezbeđivanje WordPress sajta, koji će vam verujemo pomoći. Važno je napomenuti da ovi mere ne garantuju zaštitu 100% od hakovanja, pre svega 100% siguran sajt ne postoji, ali će vas zaštititi od većine napada.

 

Saveti za WordPress bezbednost:

 

  • Ažurirajte WordPress sajt i dodatake redovno
  • Zaštitite vašu Admin stranu
  • Nemojte koristiti „admin“ korisničko ime
  • Koristite jake lozinke
  • Razmislite da imate dva faktora za autentifikaciju
  • Uverite se da vaš sajt je na sigurnom WordPress hostingu
  • Osigurajte da vaš računar nema viruse i malvare

 

Ažurirajte WordPress sajt i dodatake redovno

To je zaista važno da WordPress sistem i svi vaši dodaci budu ažurirani na njihove najnovije verzije. Većina novih WordPress i plugin verzija sadrže bezbednosne zakrpe. Čak i ako se te slabosti ne mogu lako zloupotrebiti, važno je da budu obezbeđenje.

 

Zaštitite vašu Admin stranu

 

Važno je da se ograniči pristup WordPress admin području samo ljudima kojima je zaista potreban pristup. Vaši posetioci ne bi trebalo da bude u mogućnosti da pristupite admin folderu ili login.php datoteci. Najbolje što možete učiniti je da Vaša IP adresa zameni ime domena. Ograničite broj netačnih pokušaja prijavljivaanja na Vaš web sajt.

 

Nemojte koristiti „admin“ korisničko ime

 

Većina napadača će pretpostaviti da je vaše korisničko ime „admin“. Možete lako da blokirate mnoge hakerske napade jednostavnim imenovanjem vašeg korisničkog imena drugačije.